Sørg for at skrive navn på alt, når jeres lille nye starter i vuggestue

7 måneder siden |  0 comments  |  Livet med børn

Når jeres lille nye skal til at starte i vuggestue, kommer der pludselig til at være en masse andre børn, der også smider om sig med sutter og strømper. Det kan være irriterende, at du hele tiden skal gå og købe nyt, men hvis du ikke har skrevet navn på nogen af tingene, er det jo umuligt for dig at vide, om der er noget af det, der er dit barns, når du kigger nede i glemmekassen. Derfor er det smarteste, at du skriver navn på det hele – eller at du vælger ting, der allerede har dit barns navn på.

Med navnesutter bliver dit barns sutter ikke væk


Det kan for eksempel være dit barns sutter. I dag kan du købe sutter, hvor der er trykt dit barns navn på. Det gør, at det vil være nemt for personalet i vuggestuen at vide, om det er dit barns sut eller ej. Ligger den på gulvet, kan de altså give dig den med hjem, så du kan få den renset, inden dit barn bruger den igen. Hvis der ikke stod navn på, var den nok bare røget ud.

Når du bestiller dit barns sutter med navn, taster du selv navnet ind. Sutterne bliver altså lavet specielt til dit barn. Det gør, at du ikke kommer til at stå i en situation, hvor de ikke har dit barns navn, fordi det er for specielt.

Hvis der er flere børn i institutionen, der hedder det samme som dit barn, kan du sætte forbogstavet fra jeres efternavn på sutten også – eller finde på en anden måde at kende den ene navnesut fra den anden. Det kan for eksempel være ved at indsætte et symbol. Det er der mange webshops med sutter, hvor du har mulighed for at gøre det.

Sæt mærker på tøjet


Hvis dit barn har gjort sin bluse beskidt eller sine bukser våde, vil det være naturligt for pædagogerne i vuggestuen at hænge dem op. Men hvis der hænger flere ens bukser eller bluser, kan det blive svært at holde styr på. For at være sikker på, at du får al det tøj med hjem, som du har givet dit barn med i vuggestue eller børnehave, er det en god ide, at du sætter navnemærker i. Det er med til at gøre, at pædagogerne tydeligt kan se, at det er dit barns tøj.

Du kan få tøjmærker, som du nemt selv kan klistre i tøjet. Det behøver dermed ikke at tage en evighed, før du får mærket alt dit barns tøj. Det er noget, der er meget hurtigt at gøre.

Sørg for at yndlingsbamsen kommer med hjem igen

Det er naturligt, at børn gerne vil have deres yndlingslegetøj med i institution. De bruger rigtig meget tid i institutionen, og så er det rart, at de har det legetøj med, som de allerbedst kan lide. Det kan også være med til at trøste dem, hvis de er kede af det eller sure.

Men når dit barn tager sit yndlingslegetøj for eksempel sin yndlingsbamse med, er der en risiko for, at den bliver væk. Eller at den havner sammen med institutionens bamser. For at være sikker på, at dit barns bamse kommer med hjem, er det en god ide for dig, at du også sætter et mærke på den eller på en anden måde markerer, at det er dit barn, der ejer den. Det kan være ved at give den et halstørklæde på, hvor der står dit barns navn på, hvis du ikke vil stryge et mærke på.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

1 år siden
0

Læs for dit barn før sengetid

Gode rutiner inden sengetid er rigtig fornuftige at benytte sig af, allerede mens dine børn er helt små. Ved at give dit barn rutiner i løbet af dagen, især i forbindelse med vækning og putningen, får du et glad og mere tilfreds barn og alt vil forlø...

Share:

1 år siden
0

Hold vinterferie i Danmark

Vinterferien falder i februar, hvor man ofte forventer mørkt og koldt vejr i Danmark. Derfor er der ikke mange, der tænker på Danmark som en destination, når man taler om vinterferie. Vejret betyder dog ikke, at man ikke kan holde en fantastisk vinte...

Share:

1 år siden
0

Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Er I vordende eller nybagte forældre, og går I med overvejelserne om, hvordan børneværelset skal indrettes? Skal børnene til at have hvert deres værelse, eller er I lige flyttet i noget nyt? Børn er nogle sarte væsener, og derfor er det helt essentie...

Share: