Sådan sørger du for at dit barn sover godt

far og barn ligger i seng og sover

1 år siden |  0 comments  |  Livet med børn

Børn er fantastiske og glæden ved dem er enorm, men der er ingen tvivl om, at de er skønnest, når de har sovet godt. Et udhvilet barn er ideelt hvis man er forældre, for så snart barnet ikke har sovet godt kan der opstå mange sure komplikationer og unødvendigt dårligt humør. – og hvem kan bebrejde et barn for at være ilde til mode, hvis barnet har sovet skidt? Vi kender det alle, en dårlig søvn leder til en uoplagt dag.
Derfor er det rigtig vigtigt, at vi alle får sovet godt og især vores skønne børn, så de kan få en god og glad dag hver eneste dag. Der findes en masse tips og tricks til hvordan dit barn kan få en skøn søvn, og hvordan disse tips udnyttes bedst. Du kan læse med her, hvis du mangler idéer til at give dit barn den optimale søvn.


Sørg for at skab en god atmosfære på barnets værelse


Først og fremmest er det vigtigt for søvnen, at omgivelserne og miljøet er godt. Den rigtige belysning og temperatur kan gøre rigtig meget for en god og solid nattesøvn – det gælder for os alle. Derudover er sengen hovedsagelig. En god og behagelig seng er vigtigt for en skøn søvn. En optimal atmosfære kommer af renhed. Det er vigtigt at barnets værelse og seng er ren og frisk. Ingen husstøvmider i barnets sengetøj er vigtigt, og det kan undgås med rent og lækkert sengetøj. Derfor er det godt at have flere sæt at skifte i mellem. Sengetøjet kan også købes her.


Sørg for at dit barn falder godt til ro inden sengetid


Det er super vigtigt og hovedsageligt for en god søvn, at dit barn kommer ned i tempo om aftenen og falder til ro inden sengetid. En afslappet aften giver en rolig nat. Hvis dit barn flyver rundt inden sengetid og ikke vil falde til ro selv, er der flere forskellige måder hvorpå du kan hjælpe dit barn med at komme ned i tempo. Du kan tage barnet med i seng og læse en godnathistorie. Godnathistorie er perfekte til at få børn til at slappe af. Det kan være billedbøger, hvor barnet kan kigge med, eller det kan være længere historier som du læser over længere tid. Hvis du har en lang bog, du er i gang med at læse for barnet, kan i gøre det til en rutine hver aften, at i skal læse videre i bogen. På den måde bliver barnet vant til den nye rutine, og kan måske lettere affinde sig med at det er hvad der skal ske hver aften inden seng.
Et andet tip til at få barnet til at blive dejlig træt, kan være at synge godnat-sange og vuggeviser. Barnet er vant til din stemme og en stille og varm sang, er den perfekte måde at gøre barnet søvnigt på. Når dit barn først er helt afslappet, er der gode chancer for at barnet vil sove godt natten ud.EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

5 måneder siden
0

3 gode måder, du kan slappe af på, når børnene er lagt i seng

Langt de fleste forældre er enige om, at det er et hårdt job at have børn. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge tiden efter, de er lagt i seng på, at få slappet af. Det kan du naturligvis gøre på op til flere måder. Derfor handler de...

Share:

FamilieTjek
6 måneder siden
0

Hvad er en harmonisk familie – og hvad er FamilieTjek?

Tænker du til tider på, at du gerne vil gøre noget ekstra for din familie? Tænker du på, at I burde bruge mere tid sammen eller snakke mere sammen? Det er meget normalt. Derfor vil denne artikel gerne give dig et redskab, som kan hjælpe dig med at gø...

Share:

6 måneder siden
0

Sådan forbereder du rejsen med børn

Er du ved at gøre klar til sommerferien med børn? At rejse med børn kræver naturligvis lidt mere forberedelse end ellers, og det er derfor vigtigt at du begynder forberedelserne i god tid. Men hvad er egentlig det vigtigste at forberede til en rejse...

Share: