Sådan kommer du godt gennem julen med en lille ved din side

11 måneder siden |  0 comments  |  Fritid

Julen bør være en dejlig familietid. Men alt for mange ryger i fælden, hvor det hele handler om stress og gaver, og hvor det desværre er meget lidt hyggeligt. Vær ikke en af dem. I stedet skal julen handle om at nyde hinanden i et stille og roligt tempo. Få gode råd og tips til, hvordan det kan lade sig gøre.


Morgenen er alfa omega


En god start på dagen er halvvejs til at få en rigtig god dag, hvorimod en dårlig vil føre til det modsatte. Det handler derfor virkelig om at prioritere morgenen, selvom det til tider kan virke nok så uoverskueligt.

Det handler om at stå op i god tid og rigtigt gøre noget ud af det derhjemme med levende lys og lidt stille musik i baggrunden. Så skal I helst stå op alle sammen på samme tid, så I rigtigt kan sidde med en stempelkande kaffe til de voksne og noget lækkert juice til barnet, mens I snakker om dagens mange gøremål og muligheder, mens det er helt koldt og mørkt udenfor.

Pynt op i god tid


Ingen jul med familien og små børn uden, at der rigtigt bliver pyntet op. Det er dog ikke på samme måde hyggeligt, hvis det er noget I gør i sidste tid. Det er noget, der skal være afslappende, og derfor er det en god ide, at I allerede så småt begynder inden december.

Der er mange gode muligheder i forbindelse med, når du skal pynte op. En af de helt klassiske, som altid virker, er når du laver et nisselandskab. Dette kræver ikke så meget andet end nogle små nisser, et spejl som sø med is på, og en masse vat som sne.

Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at der er godt pyntet op til juleaften. Juletræet skal helt sikkert være i orden, hvis du skal være sikker på at gøre dit barn helt tilfreds. Derudover er tæppet under juletræet også vigtigt, da det er der, hvor alle de mange flotte gaver skal stå.

Selvom det er meget misforstået, at julen handler om gaverne, er det dog stadig vigtigt, hvis der skal være fred, at dit barn får nogle flotte legeredskaber som gave. Det nytter ikke noget, at det er noget, du finder i sidste øjeblik. Ligesom du heller ikke vil have en gav, der ikke er lagt nogle følelser i, kan barnet intuitivt mærke, om det er noget, du har gjort noget ud af at købe.

Hold traditionerne tro


Julen handler meget om traditioner. Det virker også logisk, når det er noget man har fejret i over 2000 år. Derfor er det også vigtigt for freden derhjemme, at I holder nogle faste traditioner. Noget barnet kan se frem til uden at bekymre sig om andet end hygge og gode øjeblikke.

Det kunne for eksempel være, at I alle så julekalender sammen. Det er noget hele familien kan samles om, og det er helt sikkert noget, dit barn virkelig vil værdsætte. Hertil skal I selvfølgelig sørge for virkelig at huske.

En anden ting er kalendergaver. Det er for mange familier taget helt overhånd, hvor barnet skal have en gave i dyre domme hver dag for at være tilfreds. Hertil handler det om at forventningsafstemme.

Du skal med det samme kommunikere ud, at der ikke kommer til at være kalendergaver hver dag. I stedet kan I benytte jer af de mere overkommelige adventsgaver og så måske, hvis der er økonomi til det, gøre gaverne lidt dyrere, så barnet ikke skal føle sig udenfor ovre i skolen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

11 måneder siden
0

Julegaveidéer til dit barn

Julen kommer nærmere og nærmere og hos de forældre, som endnu ikke har fået købt gaver til børnene, vil følelsen af den klassiske julestress stå og banke på døren igen i år. Vi har tidligere lavet et indlæg om, hvordan man finder den rigtige gave til...

Share:

bag sjove kager
1 år siden
0

Bag sjove kager derhjemme med disse tips

Hver evigt eneste dag skal der laves mad. Endda flere gange om dagen. Dette kan, af gode grunde, hurtigt blive en del rutinepræget og endda kedeligt. Derfor er det en god idé at gøre hvad man kan for at sørge for at bryde ud af disse hverdagsrutiner,...

Share:

kostume ideer
1 år siden
0

4 gode ideer til den næste fastelavnsdragt

Uanset om man går med tankerne om at skabe en fastelavnsdragt til en selv, ens børn eller andre i ens omgangskreds er der mange tanker, der kan komme krybende når det kommer til valg af design, stil, materialer og metoder. Ovennævnte problematikker s...

Share: