Sådan indretter du det perfekte børneværelse

2 år siden |  0 comments  |  Livet med børn

Er I vordende eller nybagte forældre, og går I med overvejelserne om, hvordan børneværelset skal indrettes? Skal børnene til at have hvert deres værelse, eller er I lige flyttet i noget nyt? Børn er nogle sarte væsener, og derfor er det helt essentielt, at de føler sig godt tilpas der, hvor de er, og da deres sanser endnu ikke er helt udviklet, spiller farver, akustik og dufte en vigtig rolle.

Vælg farver med omhu


Når du skal indrette børneværelset, er det værd at overveje, hvilke farver du vælger at indrette med. Til nyfødte kan det være en god idé at vælge nogle diskrete farver - for ikke at skabe for mange forstyrrelser, men derimod ro og velbehag. Til de lidt ældre børn kan du med fordel inddrage dem i processen, da særligt små drenge har en tendens til at være vilde med farver og seje mønstre. Her kan du for eksempel vælge at male den ene væg i hans yndlingsfarve eller få en maler til at male den superhelt, han er allermest vild med. Det samme kan naturligvis gøres med pigerne, hvor motiver som blomster og Disney-prinsesser er et stort hit, ligesom du sjældent går galt i byen med pink, lyserød og lilla.

Vælg dine farver med omhu - særligt for spædbørn - men tag gerne de lidt ældre børn med på råd, så de kan føle sig bedst muligt tilpas i det rum, de bruger allermest tid i.
 

Lad fantasien få frit løb


En anden cool måde at indrette dit børneværelse på er ved hjælp af temaer. Hvis din søn er rigtig vild med biler, så skal han naturligvis have en masse biler på sit værelse, og det samme gør sig gældende, hvis din datter er en af de piger, der ville ønske, de var Skønheden ’Belle’ eller ’Elsa’ fra Frozen. Dette giver nemlig dit barn mulighed for at være kreativt og lade deres fantasi få frit løb.

Ønsker du ikke at male på væggene, er børneplakater et ideelt og mindre tidskrævende alternativ. Disse kan fås i et utal af varianter og er ekstremt lette at få fat i – og så koster de ikke ret meget. Vælg sjove mønstre, diskrete motiver eller vælg en plakat af dit barns største idol. Superhelte og prinsesser hitter hos de mindre børn, og dyremotiver er altid en sikker vinder hos både drenge og piger. Teenageværelset er derimod det ideelle sted at hænge plakater op af skuespillere, sangere eller lignende. Du kan hænge plakaterne direkte på væggen, lave collager eller indramme dem for at gøre dem endnu mere eksklusive.

Lad eventuelt dit barn være med til at vælge, hvilke plakater de helst vil have på væggene – husk på, at de er lette at udskifte med tiden og i takt med, dit barn bliver ældre. Og så koster de ikke alverden.
Det vigtigste er, at motiverne er noget, dit barn finder interessant – det hele handler nemlig om, at de får lov til at udvikle deres sanser og føle sig godt tilpas. Og så er det den perfekte måde at tilføre rummet personlighed.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 måneder siden
0

3 gode måder, du kan slappe af på, når børnene er lagt i seng

Langt de fleste forældre er enige om, at det er et hårdt job at have børn. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge tiden efter, de er lagt i seng på, at få slappet af. Det kan du naturligvis gøre på op til flere måder. Derfor handler de...

Share:

FamilieTjek
5 måneder siden
0

Hvad er en harmonisk familie – og hvad er FamilieTjek?

Tænker du til tider på, at du gerne vil gøre noget ekstra for din familie? Tænker du på, at I burde bruge mere tid sammen eller snakke mere sammen? Det er meget normalt. Derfor vil denne artikel gerne give dig et redskab, som kan hjælpe dig med at gø...

Share:

5 måneder siden
0

Sådan forbereder du rejsen med børn

Er du ved at gøre klar til sommerferien med børn? At rejse med børn kræver naturligvis lidt mere forberedelse end ellers, og det er derfor vigtigt at du begynder forberedelserne i god tid. Men hvad er egentlig det vigtigste at forberede til en rejse...

Share: