Sådan finder du gaven til børn

jul

Alle børn elsker at få gaver, om det er til deres fødselsdag til jul eller bare en gave uden nogen særlig grund. Og det er altid en fornøjelse at se deres utilslørede glæde, når de med små ivrige fingre åbner deres pakker. Men det kan være svært at finde på, hvad man skal give de små, som måske har så meget i forvejen. Især hvis de endnu ikke er store nok til at vide, præcis hvad de ønsker sig. Heldigvis er der hjælp at hente fra adskillige hjemmesider, som specialiserer sig inden for gaver, såsom den danske gaveside Gaveideer.dk. På denne side finder du også en smart giftfinder, som hjælper dig til at finde gaver til børn uanset anledningen, om det er julegaver, adventsgaver eller fødselsdagsgaver.

 

Man skal selvfølgelig tage barnets alder i betragtning, når man køber gaver. Børn på 1 år har endnu ikke udviklet et sprog, men bruger i stedet deres sanser i alt, hvad de foretager sig. De kigger, lytter og propper alt i munden. Derfor skal man sørge for at købe noget, som barnet ikke kan sluge og som må tages i munden og kan tåle at blive tygget på. Når barnet fylder 2 år begynder det så småt at lege med andre børn og en oplagt gave vil derfor være noget, hvor andre kan lege med, og hvor man kan bruge sin fantasi i legen. Når barnet bliver lidt ældre begynder det at udfordre sine motoriske sanser og hopper og fjoller rundt. Køb derfor en gave, som understøtter deres udvikling. Det kan evt. være en hoppebold eller en løbecykel. Når de nærmer sig de 5-6 år, vil de gerne fordybe sig lidt mere. Giv dem gerne nogle spændende bøger eller malebøger, de kan dykke ned i eller giv dem gaver, som udfordrer dem fysisk. Der er rigtig mange muligheder for at finde den perfekte gave på nettet.

 

Når man køber gaver til børn, er det også en fordel at tænke på forældrene og om der er noget, de ikke har lyst til at modtage på deres børns vegne. Det kan være en god idé at undgå at give barnet en gave, som forældrene vil hade, som f.eks. legetøj, der larmer meget. Ydermere er det en god idé at snakke med forældrene, før man giver børnene Gameboys, iPads og lignende legetøj. Det kan være, at forældrene har en klar idé om, hvornår deres børn skal introduceres til disse ting. Endnu et tips er at undgå bløde pakker. Mindre børn er ofte ikke så glade for bløde pakker og bliver ofte skuffede. Men hvis du ikke kan undgå det, så giv dem en anden lille ting ved siden af og sørg for at købe tøjet stort nok, så det ikke efterfølgende skal byttes. Sidst men ikke mindst kan det også være en god idé at spørge forældrene, hvad deres barn ønsker sig – på den måde undgår man at give gaver, der skal byttes senere og du kan ikke overraske forældrene negativt.

 

Med disse tips er du klar til at finde den perfekte gave til de små poder, uden at skuffe forældrene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*