Sådan får I mere overskud i hverdagen som forældre

8 måneder siden |  0 comments  |  Livet med børn

Livet som forældre kan i mange situationer ende med at være stressende. Men det er ærgerligt da livet med børn først og fremmest skal skabe lykke og ikke en stressende hverdag. Vi har derfor samlet et par idéer, til hvordan I som forældre kan få mere overskud i hverdagen.


Hav styr på det praktiske


Vores første råd, til at få mere overskud i hverdagen som forældre, er at have styr på alle de praktiske ting. Som forældre, er der mange praktiske ting, som der skal være styr på. Praktiske ting, kan være meget forskelligt i hverdagen.

Det kan fx være at have styr på åbningstiderne i børnehaven, holde øje med økonomien, rengøring og meget andet. Der er derfor meget at holde styr på og for at have en så god hverdag som muligt, er det vigtigt at holde et godt overblik over det praktiske.

En god måde, at holde styr på mange af de praktiske ting er ved at lægge en ugeplan for hele familien. Der kan I fx skrive rengøring ind, og skrive hvornår der er åbent i børnehaven. I kan samtidig også sætte tid af til, hvis der er forskellige papirer eller andet der skal ordnes. En ugeplan kan derfor i høj grad være med til at sikre, at I har et godt overskud over hverdagen som forældre.

Noget andet praktisk, som er vigtigt at have styr på er at have alt det rigtige udstyr. Specielt helt små babyer kræver meget forskelligt udstyr, og det er vigtigt have styr på, for at få jeres hverdag til at hænge godt sammen. I kan samtidig overveje om der er nogle ting, som kan gøre jeres hverdag lettere. Det kan fx gøre mange gøremål lettere hvis I har en bæresele til jeres baby og på samme måde kan der være meget andet, der kan hjælpe på jeres hverdag.


Læg en madplan


Den daglige aftensmad er noget, der for mange forældre ender med at blive en stressende beslutning og noget mad, som helst skal laves hurtigt. I kan heldigvis nemt gøre beslutningen om aftensmaden nemmere ved at lave en madplan.

I kan med fordel planlægge aftensmad for en uge af gangen, hvor I sidder ned og har god tid til at finde på noget aftensmad til hele familien. Når I har en madplan, skal I ikke står med spørgsmålet om aftensmad hver aften, og det kan derfor også være med til at give jer et bedre overskud.


Husk at bruge tid til jer selv


Som forældre er al fokus og tid rettet mod børnene. Sådan skal det også helst være det meste af tiden, men det er vigtigt at I også prioriterer lidt tid til jer selv, for at undgå en alt for stresset hverdag.

I har sikkert hver især nogle andre ting, som I gerne vil nå i løbet af hverdagen, og det er vigtigt at have tid til. Det kan fx en af jer synes det kunne være rart at vide mere om kognitiv terapi, for at undgå at hverdagen bliver mere stresset. Det kan også være I bare gerne vil have tid til at dyrke sport eller andre fritidsaktiviteter – og det er vigtigt at huske at bruge tid på det I gerne vil for at få en god hverdag.

Det er samtidig også vigtigt at I husker at forkæle jer selv og hinanden, da det også kan modvirke at jeres hverdag bliver for stressende. I kan forkæle jer selv på mange måder. Det kan fx være ved at give hinanden en friaften, hvor det er den anden der tager sig af at putte børnene i seng.

Selvforkælelse kan også være ved at tage på shoppingtur, eller finde lidt nyt tøj over nettet, som fx på hausfrau.dk. Uanset hvordan I gerne vil forkæle jer selv, er det vigtigt at der er tid til det en gang imellem, hvis jeres hverdag ikke skal blive alt for kedelig og stressende.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

7 måneder siden
0

Sørg for at skrive navn på alt, når jeres lille nye starter i vuggestue

Når jeres lille nye skal til at starte i vuggestue, kommer der pludselig til at være en masse andre børn, der også smider om sig med sutter og strømper. Det kan være irriterende, at du hele tiden skal gå og købe nyt, men hvis du ikke har skrevet navn...

Share:

Pool
1 år siden
0

Klar til badeferien med børn – læs med her

At holde ferie er skønt, og det er den perfekte mulighed for at have kvalitetstid sammen som familie. I har her mulighed for at koble af fra den ellers stressede og rutineprægede hverdag, og I kan i stedet nyde hinandens selskab. Masser af grin, gode...

Share:

1 år siden
0

Læs for dit barn før sengetid

Gode rutiner inden sengetid er rigtig fornuftige at benytte sig af, allerede mens dine børn er helt små. Ved at give dit barn rutiner i løbet af dagen, især i forbindelse med vækning og putningen, får du et glad og mere tilfreds barn og alt vil forlø...

Share: