Neglelak og gravid – kan man det?

gravid og neglelak

Det kan være enormt vanskeligt at forsøge, at holde styr på alle de mange regler, der vedrører ens graviditet. Noget, der plager mange gravide kvinder, er hvorvidt det er hensigtsmæssigt at bruge neglelak, når man er gravid. For med brugen af neglelak, følger naturligvis brugen af neglelaksfjerner, hvilket indeholder acetone. Er dette sikkert at indånde i små doser. Kan man optage de skadelige stoffer gennem neglene og ind i blodbanerne? Der er mange teorier og derfor enormt mange forskellige svar på disse spørgsmål.

Man kan tilsyneladende lede endeløst efter svarene, men blive ved og ved med at finde modstridende hypoteser. Endda fra læger. Mange gravide kvinder vælger derfor at træffe valget om at være på den sikre side. Selv hvis det på ingen måde har nogen skadelig effekt at bruge neglelak, og neglelaksfjerner, er der jo ingen grund til at udfordre skæbnen. Derfor er der mange kvinder der helt undlader at bruge neglelak og lignende produkter under graviditeten. Men er dette nu også nødvendigt? Faktisk ikke nej, da der rent faktisk produceres helt graviditetssikrede negleprodukter i form af neglelak til gravide.

Alle de mange graviditetsregler

Må man bruge neglelak når man er gravid? Må man drikke kaffe når man er gravid? Må man bruge hårfarve når man er gravid? Må man drikke et glas vin ind imellem når man er gravid? Det er umuligt at holde styr på alle reglerne, man konstant får kastet i hovedet, sekundet man annoncerer sin graviditet. Selvom nogle af reglerne naturligvis er helt essentielle at overholde, som eksempelvis ikke at drikke en flaske vin hver dag, er mange af reglerne det pure opspind. Spørg din læge hvilke forbehold du skal tage i forhold til din diæt og andre restriktioner. Herudover er det vigtigste blot at du føler dig godt tilpas i de ni måneder, hvor du skal bære rundt på den lille nye tilføjelse til familien. Der er ingen grund til at gå helt i panik over alle reglerne du skal holde i hovedet. Så længe I begge har det godt, er der ingen grund til yderligere stress.

Vær på den sikre side med de sikre produkter

Men det er vigtigt at føle sig smuk, når man er gravid. Da dette ind imellem godt kan føles som et lidt uoverskueligt projekt, er det vigtigt at man gør hvad man kan for sig selv og sin egen kropspleje. Her er det heldigt at der som sagt kan findes negleprodukter til gravide kvinder. Her kan der findes neglelak, der er fremstillet specifikt til gravide. Dette betyder, at neglelakken er enten 3-free eller 5-free, altså at de mest skadelige og hormonforstyrrende stoffer er skilt fra under fremstillingen af neglelakken. Husk også at købe en god neglefil, så du virkelig kan forkæle dig selv i form af selvpleje. Ved at undgå de hormonforstyrrende stoffer, såsom formaldehyd, toulene og phatelater, er du uden tvivl på den sikre side, når det kommer til parfume. Der er ingen grund til at tage chancer, når det gælder dit barn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*