Læs for dit barn før sengetid

2 år siden |  0 comments  |  Livet med børn

Gode rutiner inden sengetid er rigtig fornuftige at benytte sig af, allerede mens dine børn er helt små. Ved at give dit barn rutiner i løbet af dagen, især i forbindelse med vækning og putningen, får du et glad og mere tilfreds barn og alt vil forløbe meget nemmere i en ofte lidt travl hverdag.


Der er mange rutiner man kan benytte sig af, alt efter hvad der passer ind i jeres familie og selvfølgelig hvad der virker på lige netop dit barn. Vi har rigtig gode erfaringer med læsning før sengetid f.eks. i sofaen, sengen eller i tipi teltet selskab med en god kramme bamse. Det er vigtigt at bogen ikke bliver for lang og hvis man tager hul på en længere bog, kan denne nemt deles ind i afsnit, så man f.eks. kun tager en side eller to om dagen. Hvis det er en bog med billeder, kan dit barn få meget ud af at følge med i disse, men hvis ikke, er de læste ord også utrolig berigende for dit barn.

At benytte godnat læsning for dit barn, som en del af den daglige rutine vil både gavne dit barns fantasi og læring og så er det en fremragende afslutning på dagen, hvor både du og dit barn har mulighed for en kort stund med hygge og ro. Udover at læsning før sengetid altid er rigtig hyggeligt, så er det også en god mulighed for at lære dine børn om farver, tal, former og meget andet.

Hvis dine børn er kommet i den alder, hvor de selv er begyndt at læse, kan læsningen inden sengetid også deles op, så de selv læser små udsnit af den udvalgte bog. På den måde, vil det fange dit barns interesse med en bog før sengetid, i længere tid end hvis det kun er dig der står for læsningen.

Der er intet der taler imod, at godnat læsningen ikke skal være en fast del af den daglige rutine og selvom det måske nogle dage kan virke tidskrævende og ubelejligt, så er det så vigtig en del af dit barns udvikling, at det ikke må overses. I weekenden og på ferier, hvor dit barn er for udkørt til den faste rutine, er det selvfølgelig helt forståeligt at springe over. Men ellers er det vigtigt at følge de rutiner man har skabt sammen, da det skaber ro og giver en god dag for både dig og dit barn.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 måneder siden
0

3 gode måder, du kan slappe af på, når børnene er lagt i seng

Langt de fleste forældre er enige om, at det er et hårdt job at have børn. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge tiden efter, de er lagt i seng på, at få slappet af. Det kan du naturligvis gøre på op til flere måder. Derfor handler de...

Share:

FamilieTjek
5 måneder siden
0

Hvad er en harmonisk familie – og hvad er FamilieTjek?

Tænker du til tider på, at du gerne vil gøre noget ekstra for din familie? Tænker du på, at I burde bruge mere tid sammen eller snakke mere sammen? Det er meget normalt. Derfor vil denne artikel gerne give dig et redskab, som kan hjælpe dig med at gø...

Share:

5 måneder siden
0

Sådan forbereder du rejsen med børn

Er du ved at gøre klar til sommerferien med børn? At rejse med børn kræver naturligvis lidt mere forberedelse end ellers, og det er derfor vigtigt at du begynder forberedelserne i god tid. Men hvad er egentlig det vigtigste at forberede til en rejse...

Share: