Gaver til børn der holder i mange år

 Bæredygtighed er et begreb som er kommet i enorm fokus i de seneste år. Dette skyldes at de store problemer med global opvarmning og klimaet har gjort ansvarligt forbrug vigtigere end nogensinde før. Noget som virkelig er i fremgang af denne grund er ting som økologi og grøn energi. Stadig flere mennesker tilvælger de naturligt producerede varer, og implementerer ting såsom solenergi og elbiler. Dette er en god udvikling, fordi den på langt sigt potentielt kan have en positiv effekt på vores klode og dens udvikling. Men for mange mennesker er det blevet stadigt vigtigere at tage denne livsstil endnu et skridt videre, og i 2010’erne har dette resulteret i en voksende trend inden for gaver.

 

Der har længe været en tendens til, at der er stor forskel i den måde vi giver gaver til voksne og børn på. Typisk giver man voksne færre og større gaver til flere penge, imens man giver børn flere gaver i lavere kvalitet. Dette gør mange ud fra præmissen om, at børn alligevel hurtigt vokser fra tingene eller smider dem væk. Men grundet den øgede fokus på bæredygtigt forbrug er denne tendens nu ved at ændre sig.

 

Gaver af høj kvalitet til børnene er en fornuftig investering

Mange forældre og familiemedlemmer er begyndt at ændre tilgangsvinkel når det kommer til gaver til børn. Dette ses tydeligt når man ser på, hvilke produkter som endte under juletræerne hos mange danske børnefamilier i de seneste år. For frem for en masse plastikting og dårligt produceret tøj, fik mange af de små legetøj af en helt anderledes kvalitet. Dette gjaldt for eksempel produkter af træ. Legetøj af træ har nemlig flere fordele, som taler for dets plads i en bæredygtig livsstil. For det første indeholder træ ikke alle de tilsætningsstoffer og kemikalier som meget legetøj i plastik gør. For det andet kan træ holde utroligt længe.

 

Holdbarheden er også noget der er i fokus, når det kommer til gave til teenager. Teenagere er ansvarlige mennesker, og mange forældre ønsker at lære dem om kvalitet og bæredygtigt forbrug fra en tidlig alder. Det har resulteret i at mange af 2010´ernes teenagere modtager anderledes gaver ved særlige lejligheder. For eksempel modtager mange konfirmander gaver som ure af høj kvalitet, solbriller eller måske oplevelsesgaver. Imens oplevelsesgaver slet ikke slider på miljøet, så er andre gaver som kan holde længe også mindre belastende end de billigere alternativer. Og dette er noget, som batter hos det unge segment.

 

Sådan vil gavetrenden udvikle sig

Der er ingen grund til at tro, at tendensen til mere miljørigtige og bæredygtige gaver vil ændre sig. Ser vi på udviklingen i de seneste år, så peger den nemlig kun i én retning – nemlig imod en livsstil og levevis som stadig tager mere hensyn til klima og natur. Gavetrenden i de seneste år er således blot en af mange tiltag som hele tiden popper op rundt omkring i forsøget på at skabe bedre forhold på vores klode.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*