Den gode dåbsgave

4 uger siden |  0 comments  |  Livet med børn

Dåbsgaver kan være svære at vælge. Man kender jo selvsagt ikke til interesserne hos en baby på omkring seks måneder. Alligevel kan dåbsgaver sagtens være noget, som barnet tager med sig videre i sit liv, på den ene eller den anden måde. Derfor er dette også en mulighed for at præge barnet på en positiv måde, og det kan derfor betale sig at bruge lidt tid på at finde den helt rigtige dåbsgave.

En traditionel gave – eller noget anderledes?


Der er et hav af muligheder. I Danmark er der visse gaver, der er tradition for – det svinger selvfølgelig fra landsdel til landsdel og familier i mellem, men der er visse klassiske dåbsgaver, der ikke er til at tage fejl af. Sølvskeen er nok den mest essentielle klassiker i denne kategori. Derudover er der også en mængde andet dansk design, der ofte gives; for eksempel Kay Bojesen-aben, der kan hænge fra hylder og lamper, eller en af de andre dyrefigurer i serien. Eller legetøj eller andre ting til hjemmet med kendte danske, tidløse børnefigurer – eksempelvis Bamse og Kylling eller Kaj og Andrea.

Enormt mange andre traditionelle dåbsgaver kan nævnes. For eksempel en dukkevogn, H.C. Andersens samlede værker, uroer og børnelegetøj, bamser, sparebøsser og så videre. Men hvad med noget anderledes og mere personligt? Giv for eksempel barnet en fotobog, der dokumenterer dets tidlige år. Bogen skal selvfølgelig laves i løbet af årene efter fødsel og dåb, men gaven starter ved dåben, og kan endeligt overrækkes, når barnet er stort nok til at forstå og sætte pris på den.

Giv en personlig gave


Lige meget om det er en dåbsgave du leder efter, eller en anden gave til enhver lejlighed, er der en masse spændende steder at lede efter inspiration. De fleste vil vel gerne give en gave, der skiller sig ud og passer til modtageren, men det kan være svært at finde tid i hverdagen til at kaste sig ud i kreative projekter for at finde frem til den helt rigtige gave. Et sted, man kan lede, er på nogle af de mange hjemmesider, der samler gode gaveidéer på et sted. Mange af dem er sponsorerede sider, der tjener deres penge på at formidle andres produkter. Ikke desto mindre kan disse give et overblik over nogle af de mange muligheder, der findes, og så kan man selv efterfølgende tænke videre over det nye input.

Endvidere er det værd at tænke over, at en gave ikke behøver være noget materielt. Af mange årsager bliver immaterielle gaver mere og mere populære med tiden. Først og fremmest kan man selvfølgelig give oplevelsesgaver, det være sig faldskærmsudspring eller en tur i biografen, som man giver som en lille boks købt i en boghandel. Men man kan lige så vel finde på sine egne oplevelsesgaver. Hvorfor ikke sætte en dag sammen, hvor man laver nogle ting, som modtageren holder af eller aldrig har prøvet før? Det kræver selvfølgelig noget mere forberedelse, til gengæld er man sikker på at finde en gave, der rammer plet hos den, der skal have den.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

4 måneder siden
0

3 gode måder, du kan slappe af på, når børnene er lagt i seng

Langt de fleste forældre er enige om, at det er et hårdt job at have børn. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at bruge tiden efter, de er lagt i seng på, at få slappet af. Det kan du naturligvis gøre på op til flere måder. Derfor handler de...

Share:

FamilieTjek
5 måneder siden
0

Hvad er en harmonisk familie – og hvad er FamilieTjek?

Tænker du til tider på, at du gerne vil gøre noget ekstra for din familie? Tænker du på, at I burde bruge mere tid sammen eller snakke mere sammen? Det er meget normalt. Derfor vil denne artikel gerne give dig et redskab, som kan hjælpe dig med at gø...

Share:

5 måneder siden
0

Sådan forbereder du rejsen med børn

Er du ved at gøre klar til sommerferien med børn? At rejse med børn kræver naturligvis lidt mere forberedelse end ellers, og det er derfor vigtigt at du begynder forberedelserne i god tid. Men hvad er egentlig det vigtigste at forberede til en rejse...

Share: