5 tips til den gode opdragelse

At opdrage sit barn er noget af det vigtigste, man skal gøre i sit liv. Det er et andet menneskets liv, der er tale om. Derfor bliver der også udgivet og publiceret en enorm mængde bøger og artikler om emnet.

Fordi der er så meget, og meningerne omkring en god opdragelse er så polariserede, kan det være svært at finde rundt i de forskellige forslag. Derfor får du her et kort, men præcist, bud på, hvad du skal gøre i din opdragelse.

Varieret mad og drikke

Alt for mange forældre falder i fælden, hvor de bukker under for deres børns pres om, at de kun vil have kartofler og pølser – og intet grønt. Det er at gøre barnet en bjørnetjeneste.

I en ung alder skal børn vænne sig til at spise varieret. Smagsløgene skal stimuleres således, at barnet vænner sig til at spise både grønt og eksotisk. Der er to overordnede grunde til det. det ene er, at god mad er en vigtig katalysator for en god tilværelse. Det er svært virkelig at nyde mad, når man er vildt kræsen. Så bliver mad bare som benzin – brændstof for kroppen – og det er ærgerligt.

Det anden grund er det sundhedsmæssige aspekt. Det er simpelthen bare ikke sundt kun at spise det nederste af madpyramiden. Med tiden kan det føre til overvægt og andre følgesygdomme som diabetes. Man skal selvfølgelig også være klar over, at smagsløgene ændrer sig i takt med barnet vokser.

Rigtig mange børn kan for eksempel ikke lide fisk til at starte med. Hvis du har presset lidt på, og det simpelthen bare ikke kommer ned, kan du i stedet vælge at give barnet fiskeolie, indtil barnets smagsløg har udviklet sig så meget, at du kan begynde at presse lidt på igen.

Sæt dig i dit barns sted

Som lille tænker man, at man altid vil huske, hvordan det var at være lille. Sådan er det desværre ikke. Man bliver voksen, og barnets verden bliver indhyllet i tåge. Noget kan du dog godt prøve at huske. Verdenen som barn er meget mindre. Det er meget de små ting, der tæller. For at man ikke skal føle sig udenfor er det for eksempel meget vigtigt, at madkassen og skoletasken er den rigtige.

Det samme gælder faktisk for tøjet. Man bliver på en eller anden modebevidst i en meget tidlig alder.  Sørg derfor for at klæde dit barn ordentligt på og, hvis muligt, give barnet de ’rigtige’ ting med i skole. Disse rigtige ting kunne meget vel være fra mærket Mini Rodini, der har en naturlig, men klassisk tilgang til børnetøj.

Hjælp med vennerne/veninderne

En af de allervigtigste ting for en dejlig barndom er, at man har nogle gode legekammerater. Desværre er der mange, der ikke har lige let ved det, og som resultat bliver ladt lidt i stikken. Man glemmer det lidt, men at få legekammerater dengang havde meget at gøre med, hvad man havde derhjemme.

Når man i frikvarteret sad og spiste gik snakken på nye dukker og action figurer. Eller hvis man havde fået en eller anden ny spilkonsol. Hvis man havde fået noget, de andre synes var vildt fedt, så var man lige pludselig meget eftertragtet at lege med.

Det er det samme i dag. Børn sidder jo ikke ligefrem på café, som man gør, når man bliver ældre. I stedet leger man. Og det er trods alt bare federe at lege, hvis man har noget sjove ting. Hvis du virkelig vil have dit barn skal være populær, kan du købe et Misioo boldbassin. Du kan formentlig selv huske, hvor sjovt det var at lege i McDonalds boldbassin som lille. Det skal dit barn og dit barns venner, da ikke snydes for.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*